You are currently viewing Elveţia, ţara cantoanelor! Biel, Zurich, Berna.

Elveţia, ţara cantoanelor! Biel, Zurich, Berna.

De mulţi ani mi-am tot dorit să ajung şi în Elveţia. Am avut ocazia să ajung anul trecut în luna septembrie. Am mers cu 4 prieteni la un eveniment organizat în Biel-Cantonul Berna. Călătoria noastă a început din Cluj pentru că de acolo am zburat spre Memmingen -Germania, unde am închiriat o maşină şi ne-am deplasat spre Elveţia. Noi am găsit bilete de avion foarte ieftine, cu 230 ron dus-întors.

De când am intrat în Elveţia deja eram fascinaţi de peisaje din jurul nostru!

14364763_1300709679969000_2931248848725664049_n

  #landscape #switzerland

În drumul nostru spre Biel, ne-am oprit în Zurich care este cel mai mare oraş şi cel mai important oraş economic care este situat în cantonul Zurich, la nord de Alpii Elveţieni. Este un oraş cosmopolit cu multe clădiri vechi care se întinde de-a lungul malurilor Lacului Zurich unde acesta se varsă în râul Limmat.

Ce trebuie să ştii despre Zurich în caz că vrei să mergi, este un oraş foarte scump şi că Elveţia este o ţară scumpă.

Noi am început să vizităm Zurichul la pas şi am pornit pe de-a lungul Limmat-ului incursiune noastră de câteva ore în acest frumos oraş.
Mie mi-a plăcut cel mai mult Marea Catedrală din Zurich ( Grossmunster ) care este o biserică construită în stil romantic. Construcţia actuală a început în anul 1100, inaugurată în 1220. Conform legendei a fost comandată de Charlemage, ai cărui cal a căzut în genunchi în faţă mormintelor lui Felix şi Regula, sfinţii patroni ai Zurich-ului. Este o catedrală impunătoare care este situată în apropiere de malurile râului Limmat.
Ce mi-a mai plăcut foarte mult au fost mulţimea de lebede şi raţe care se aflau pe tot râul şi pe Lacul Zurich, unde priveliştea era încântătoare cu o mulţime de vase de agrement şi o apă limpede.

Zurich-ul oferă multe obiective turistice de vizitat!

După câteva ore petrecute în Zurich, ne-am continuat drumul spre Biel!

Spre seară am ajuns în Biel-Cantonul Berna ( în germană Biel, în franceză Bienne ). Este situat pe malurile nord-vestice ale lacului Biel, la graniţa lingvistică între limba franceză şi germană, acesta fiind un oraş bilingv, cu o populaţie in jur de 52.000 de suflete.
Noi am avut noroc pentru că am fost cazaţi la nişte prieteni elveţieni acasă şi zic asta pentru că de exemplu o noapte de cazare la hotel costă cam în jur de 150 € pe noapte.
Seara am ieşit în oraş şi am început să gustăm din frumuseţile acestui oraş elveţian şi am mers într-un local drăguţ unde am mâncat pentru prima dată Swiss Chees Fondue care a fost foarte bună şi este o mâncare tradiţională elveţiană.
Pun aici un link cum se mănâncă si se prepară –  Swiss Chees Fondue

A două zi am mers într-o croaziere pe lacul Biel şi lacul Neuchâtel, care se află în cantonul Neuchâtel la vest de cantonul Berna, la nord de Franţa şi la sud de cantonul Vaud.

A fost o experienţă inedită pentru că ne-am petrecut aproape toată ziua pe acest vas, unde am şi mâncat, am râs şi am poveşti cu prietenii noştrii din Elveţia, Germania, Belgia şi Danemarca şi ne-am bucurat de peisajele frumoase.
După aproximativ 1.30h după ce am plecat din port ne-am oprit în Ligerz pentru o degustare de vin. Nu aş putea să va spun preţuri pentru că această degustare de vin era inclusă în evenimentul la care am fost.

Am văzut unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din viaţa mea atunci când am trecut printr-un canal de pe lacul Biel pe lacul Neuchâel, iar feeling-ul a fost deosebit, dar mai bine las pozele să spună totul.

Era deja noapte şi am ajuns pe lacul Neuchâel, iar după ce am luat cina am avut parte de o surpiză foarte frumosă. Eu unul personal am văzut cel mai mare şi frumos foc de artificii din viaţă mea, aproximativ 45 de minute a durat şi focurile de artificii care erau sincronizarea pe muzică.

A treia zi înainte să pornim spre Germania unde am mai dormit o noapte pentru că urma ca ziua următoare să avem avionul spre casă am mai făcut un lucru interesant care mie mi-a plăcut foarte mult. Am luat micul dejun pe malul lacului Biel şi am băut cafeaua înconjurat de lebede şi raţe.

În drumul nostru spre Germania, ne-am opri să vizităm şi capitala Berna care era doar la 45 de km de Biel.

Spun de la început că mie mi-a plăcut mai mult ca Zurich-ul, care este cel mai mare oraş din Elveţia. Şi mi-a plăcut dintr-un simplu motiv, era verde! Berna se află aproximativ în centrul ţării şi se află între doi munţi şi aşa se explică de unde atâta verdeaţă.

Nu numai că eram fascinat de atâta verdeaţă dar am fost fascinat şi de multe clădiri pe care le-am văzut. Mi-a plăcut mult Palatul Federal din Berna (parlamentul federal), inaugurat la 1 aprilie 1902.

Sau mi-a plăcut foarte mult Catedrala Sf. Vincent ( Munster ),  catedrală construită în stil gotic, sau plimbăriile pe Bulevardul Marktgasse care este una din cele mai vechi străzi din oraşul vechi şi această stradă face parte din patrimoniul cultural mondial.


Berna este cunoscut pentru fântânile sale, care erau construite din lemn şi doar din 1520 a fost construită prima fântână de piatră.

Să nu rataţi să vizitaţi turnul cu ceas, care este un simbol important al oraşului şi a fost realizat în 1530, fiind totdeauna un ceas astronomic.

Dacă Elveţia este pe lista ta de călătorii, să mergi să o vizitezi MERITĂ, dar să nu uiţi că e o ţară scumpă, dar îţi dau un pont. Poţi să te cazezi în Germania sau Austria şi de acolo poţi să mergi cu maşină, în caz că îţi închiriezi sau cu maşină personală în diferitel locuri pe care vrei să le vezi. Eu ( noi ) am avut noroc pentru că nu am dormit la hotel, ci la prieteni şi am fost la un eveniment care nu a costat aproximativ cât o camera de hotel. Şi să nu te miri dacă dai pe un hamburger 100 de ron, sau pe o bere 25 ron, sau chiar 40 ron.

Eu unul o să mai merg odată, e prea frumos ce am văzut, iar peisajele sunt fascinante!!!

Photo: Tarnovean Claudiu Ovidiu

Distribuie:

This Post Has 0 Comments

  1. Îți recomand să vizitezi Lucerna și Lugano, tot în Elveția. Lucerna e poate cel mai frumos oraș din Elveția. 🙂

Lasă un răspuns