You are currently viewing Insula de Coral/Coral Island /Ko He

Insula de Coral/Coral Island /Ko He

20170125_100029

Hey!

M-am gândit să povestesc astăzi despre Insula de Coral (Coral Island /Ko He în thailandeză ). Un loc fermecător cu plaje – extinse, curate, cu nisip alb orbitor şi marea – un turcoaz. Un loc perfect pentru a face snorkeling în cazul că eşti pasionat de aşa ceva.

    Mărturisesc  că este printre cele mai bune locuri/plaje unde am făcut snorkeling este în topul meu. În topul meu mai sunt plaje că Maya Bay-Thailand sau Stintino-Sardinia, Talamone -Italy, Port El Kantaouie -Tunisia ,Catania sau Fallcone -Sicily etc. Despre acestea o sa va povestesc în alte postări. Dacă mergi în Thailanda şi vrei să mergi pe această insula (obligatoriu) trebuie sa ştii că aceasta excursie se plăteşte separat si merita aceasta experienta pana la ultimul banut. Trebuie să mergi la agenţii locale ca sa  cumperi aceasta excursie. Noi am cumpărat de la o agenţie care era pe plaja hotelului nostru cu o zi înainte sa mergem. Aşa ca am mers cu fratele meu şi am cumpărat acesta excursie pentru 5 persoane ( am fost grup). Aveţi încredere ca a doua zi vin după voi pentru transfer.

Ce trebuie să ştii când cumperi o excursie? În Thailanda orice excursie se negociază  Preţul excursiei era 1500 de baht (40 €), dar am reuşit să scoatem un preţ mai bun 1200 de baht (30€). Excursia constă în transferul de la hotel până în port, transfer pe insula cu barcă rapida, prânzul pe insula (mâncare thai ) şi transferul înapoi la hotel. Noi am cumpărat această excursie pentru o zi ,,întreaga”  (aproximativ 5h petrecute pe insula), asta însemnând plecarea de la hotel la 8:30 pentru transfer şi transferul înapoi 15:00 (plecarea de pe insula ). *Baht-THB (moneda mationala -1 euro=37 bhat) Să începem! Am ajuns în portul Chalong Pier! Cam în 20 de minute am ajuns aici din faţă hotelului Crow Plaza Panwa Beach.Era foarte multă lume. Era locul de plecare pe diferite insule. Pentru a pleca pe Insula de Coral (Ko He ), ne-am îmbarcat în barcă rapidă pentru transferul pe insula.

În aproximativ 15 -17 minute am ajuns! Vreau să va mărturisesc că atunci când am pus piciorul pe insula m-a cuprins nişte sentiment care nu pot să le descriu în cuvinte. Este vorba despre acel  feeling / sentiment  (pentru mine contează foarte mult) şi eram foarte fericit pentru că era mai frumos decât în pozele pe care le-am văzut. Acuma când scriu să ştii că mi se face pielea găina pentru că scriu din suflet şi încerc să te determin şi să te motivez să mergi şi TU!  

#phototravel Cele 5 ore petrecute pe Ko He au fost de vis!!! M-am relaxat total, m-am plimbat pe toata plaja, am făcut snorkeling, m-am bucurat de cele 32 de grade, de fluturii care zburau în jurul tău, am ascultat muzică şi am savurat peisajul (iubitor de peisaje), am mâncat, am băut bere (se cumpără separat ), am făcut fotografii că să pot să împărtăşesc şi cu voi prin imagini experienţă mea. Nu o să uit niciodata că am fost acolo din mai multe motive. Unul fiind că am găsit o stea de mare (coral) în timp ce am făcut snorkeling, regulă fiind să o pui înapoi în mare, acolo îi este locul. De diversitate de peşti coloraţi şi de peisajul subacvatic care este Wow! img_20170203_084329_500                                                                         #starseacoral #beach      Poţi să faci o mulţime de alte chestii pe lângă ce am zis eu. Poţi să faci Parasaling, Sea Walking şi Scuba Diving. Toate acestea se plătesc separat şi preturiile diferă în funcţie de activitatea care vrei să o faci! Preturiile sunt de la 2000 baht ( 50 € ) pentru Parasailng şi poţi ajunge să dai 2900 baht (75 €) pentru Scuba Diving. Să nu uităm, totul se negociaza! Preturiile sunt dacă optezi pentru Full Day Trip! Dacă mergeţi în Thailanda trebuie să vizitaţi această insula MERITĂ şi în caz că nu am reuşi să te conving pun şi nişte poze! Enjoy!   ,,Collect moments,not things”              #snorkeling #landscape #coralisland Photo :Tarnovean Claudiu Ovidiu

Distribuie:

This Post Has 9 Comments

  1. Mă bucur, merită! Am sa mai public 2 aticole despre partea de sud a insulei și am sa povestesc și despre Maya Bay,Monkey Beach,Phi Phi Island și Cape Panwa!

 1. mirela16

  Hello, felicitari pentru blog si pentru articol! Acum mi-ai facut si tu mie dor tare de Thailanda:) Abia astept sa ma intorc!

   1. mirela16

    E frumos in Krabi pentru ca ai multe insule in apropiere pe care le poti vedea

Lasă un răspuns