You are currently viewing Liechtenstein o ţară mică, cu peisaje superbe!

Liechtenstein o ţară mică, cu peisaje superbe!

Pentru mine a fost o experienţă interesantă să vizitez această ţară mică, dar cu peisaje superbe! Anul trecut când am fost în Elveţia (Elveţia, ţara cantoanelor! Biel, Zurich, Berna. ), ne-am oprit câteva ore şi aici!

Vreau să scriu din suflet şi spun asta pentru că sunt mare iubitor de peisaje, iar când văd în faţă ochiilor aşa ceva, mă simt liber, mă simt în largul meu, simt că fac parte din acel loc. Această ţară mică şi superbă mi-a oferit aşa ceva, peisaje care te fac să te simţi liber!

img_20170302_085647_118

Ce pot să va spun despre Liechtenstein este că e una dintre cel mai mici ţări din lume şi că se învecinează cu Elveţia la vest şi la sud şi cu Austria la est şi la nord. Are o populaţie de circa 37.000 de locuitori. Împărţit în 11 comune, capitala sa este Vaduz, iar cel mai mare oraş este Schaan. Eu am vizitat capitală Vaduz (5000 locuitori) şi împrejurimile capitalei care îţi oferă nişte peisaje de vis! Dacă ajungeţi acolo să ştiţi că nu sunt foarte multe restaurate, iar dacă  mâncaţi la McDonald e o varianta foarte bună.

Liechtenstein o ţară mică, cu peisaje superbe! 1

Cum intri în această ţară şi în Vaudz primul lucru care îl vezi e Castelul Medieval Vaduz (Schloss Vaduz ), un castel foarte frumos construit pe o stanca şi este reşedinţa familiei princiare şi nu poate fii vizitat înăuntru! Este un castel medieval cu o vechime de 700 de ani şi un simbol a principatului şi a capitalei.

Liechtenstein o ţară mică, cu peisaje superbe! 2

 

Noi nu am mers să vizităm muzee, sau nu ne-am pierdut timpul prin restaurante, aşa că am mers la 1800 m, că să vedem panorama oraşului şi să ne bucurăm de natură!

Liechtenstein o ţară mică, cu peisaje superbe! 3

Eu personal aici mă simt bine şi mă simt în libertate şi fericit. Cum să nu îţi placă această tară mică cu aşa peisaje ?

,,Collect moments, not things ” -Photo by Tarnovean Claudiu Ovdiu

Distribuie:

Lasă un răspuns