You are currently viewing Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island.

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island.

      img_20170216_084558_862 Dacă eşti iubitor de frumos, de peisaje care îţi taie răsuflare, de apă turcoaz, de plaje exotice, de aventură trebuie să vizitezi aceste 3 insule!
De când am plecat din România am visat să ajung în special la Maya Bay, un loc de vis unde a fost filmat filmul The Beach cu Leonardo  DiCapprio. Si această excursie ne-am cumpărat-o tot de la o agenţie, care era peste drum de hotelul nostru.
A fost un pic mai scumpă decât, excursia pe Insula de Coral/Coral Island /Ko He. Am plătit 2600 baht (315 ron), am obţinut o reducere de 350 baht (42 ron), iar excursia constă în transfer de la hotel în Portul Phuket (Old Town ), cam la 18 km faţă de hotelul nostru, masă pe vapor şi transferul înapoi la hotel.

    Aventură noastră a început la 8:30h dimineaţa, când am fost transferaţi în port pentru a fi îmbarcaţi într-un vapor mai mare si am ajuns seara la 19:00h inapoi la hotel.

De la început am fost fermecat de peisaje pe care le-am văzut până am ajuns la prima insula şi m-am bucurat de soare şi de berea rece thailandeză care era foarte bună. Berea, sucul şi apa pe vapor se plăteau separat, berea era 80 baht (10 ron ) şi o doză de suc 50 baht (6 Ron), apă nu ştiu, nu am băut! Dar o să poveste în altă postare cât de ieftină e Thailanda, pentru că aici pe vapor erau scumpe față de ce am găsit pe stradă, sau la magazine, sau despre prețuriile care erau mari la măncare in hotelul in care am stat, față de restaurantele care erau in afara hotelului, sau măncarea de pe stradă care era foarte, foarte ieftină si dau un singur exemplu, am măncat o bucată de pui cu 2 Ron si vreau să vă spun ca a fost delicoasă si crocantă!

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island. 1

Am ajuns pe prima insula,  Monkey Beach!

Evident primul lucru care mi-a sărit în ochi au fost maimuţele, care erau multe şi agitate de numărul mare de turişti care le făceau poze şi probabil, le enervau. Ce trebuie să ştii e că sunt hoaţe  şi trebuie să fi foarte atent să nu-ţi fure din mâna ce ai. La un prieten din grupul nostru, o maimuţă a încercat să-i fure ochelarii:))

img_20170218_075122_996 

Eu unul am făcut aproximativ 15 minute poze şi apoi m-am relaxat şi m-am bucurat de această insula exotică, de apa caldă şi de vegetaţia şi peisajele care erau superbe.
Şi aici pe această plajă am făcut snorkeling şi recunosc sunt foarte pasionat de asta! Am făcut plajă, iar în jurul meu erau maimuţele şi a fost un sentiment foarte plăcut şi unicat în viaţă mea. Eu nu am avut probleme cu maimuţele,nu le-am stresat. A fost un lucru care pe mine mă amuză. Toţi turiştii făceau poze doar la maimuţe şi nu se bucură de aceea plajă, eu unul am mers pe marginea plajei(era aproape gol) unde am savurat tot ceea ce era în jurul meu, iar când m-am întors în locul unde erau maimuţele, erau persoane care tot la aceiaşi  (cred ) făcea poză. Eu unul va recomand să trăiţi momentul din plin! Pe această insula am stat în jur de 1.30h, apoi ne-am îmbarcat pe vapor şi ne-am continuat aventura!

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island. 2

Următoarea insula pe care am fost e Maya Bay!

Până am ajuns la Maya Bay, peisajul a fost fermecător, apa se unea cu stâncile, iar stâncile erau pline de vegetaţia. Este un peisaj care nu o să-l uit niciodată! Este un loc foarte cunoscut în lumea asta datorită filmului ,,The Beach“ dar este pe bună dreptate, este un loc unicat!

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island. 3

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island. 4

Dacă tot am ce am cu snorkelingul, am ajuns în cel mai frumos, cool loc în care am făcut snorkeling, peisajul subacvatic era super tare şi am văzut foarte mulţi peşti de toate culorile,dar cel mai mult mi-au plăcut cei albaştrii şi galbeni, pentru că înainte să mergem m-am tot uitat la poze, filmări şi era exact la fel, pot să spun mi-am trăit VISUL cu ochii deschişi şi acest lucru Îţi da un sentiment de bucurie, de libertate!

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island. 5

Încă o poveste din Thailanda! Monkey Beach, Maya Bay, Phi Phi Island. 6

Mie îmi place foarte mult să ascult muzică când mă duc undeva, iar eu iubesc o piesă şi îmi place foarte mult, chiar foarte mult:

,The Chainsmokers -Don’t Let Me Down ft. Daya (Drop G Remix) “

În această piesă si in videoclipul pe care l-am pus mai sus, sunt câteva cadre filmate la Maya Bay, iar eu mi-am dorit să ascult piesa acolo LIVE! Am ascultat această piesă şi de fericire şi bucuria imensă că am ajuns acolo mi-au dat lacrimile de fericire ascultând această piesă! Din pasiune ajungi să trăieşti intens ceea ce vezi, iar eu mă consider traveler şi pentru mine asta contează enorm!

Ne-am continuat aventura spre Phi Phi Island!

img_20170126_152410_143

Peisajele până am ajuns acolo erau fermecătoare şi chiar dacă a plouat cam 15 minute până am ajuns pe Phi Phi Island, m-am bucurat de experienţă şi chiar am stat pe punte în ploaia caldă şi admiram peisajele.
Ce trebuie să ştii când ajungi pe Phi Phi Island, e că trebuie să plăteşti separat o taxa de 20 baht(2.5 Ron) pentru accesul pe insula.
Aici am stat cam aproximativ 1.30h. Am vizitat ce am putut să vizităm şi cel mai mult am stat prin magazine pentru a cumpăra suveniruri pentru cei dragi de acasă şi am băut cel mai bun Freh de Mango din viaţă mea care a costat 60 bhat ( 7 Ron ). Ne-am întors pe vapor şi am plecat înapoi spre insula Phuket, în aproximativ 2h am ajuns pe insula, unde am fost aşteptaţi de microbuz pentru transferul înapoi la hotel.

Ce vreau să spun despre această experienţă !

Îşi merită toţi banii, iar ceea ce vezi, ceea ce simţi e unicat şi rămâi cu nişte amintiri foarte frumoase. Dacă e să mă mai duc odată, nu aş sta pe gânduri, iar data viitoare o să fac să stau o zi întreagă pe Maya Bay si imi propun sa văd si parte de nord. Dacă optezi pentru genul ăsta de excursie, timpul este limitat pentru fiecare insula în parte, dar merită!

Galerie photo

 

Photo:Tarnovean Claudiu Ovidiu

Distribuie:

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns