You are currently viewing Pasărea Rinocer; în căutarea ei pe Koh Tapao Noi-Insula Farul Lanternă.

Pasărea Rinocer; în căutarea ei pe Koh Tapao Noi-Insula Farul Lanternă.

Această experienţă a fost ceva super tare! Şi zic asta pentru că mie în general îmi plac plajele sălbatice, cu foarte puţini turişti şi îmi place să explorez locuri necomerciale.

La hotelul unde am stat în călătoria noastră în Thailanda în faţă ochiilor noştri erau două insule Koh Tapao Noi şi Koh Tapao Yai.

IMG_20170330_091558_887

În stânga Koh Tapao Noi şi în dreapta Koh Tapao Yai.

Koh Tapao Noi are farmecul ei pentru că are un far şi o pasăre exotică rară care trăieşte doar pe insula aceea şi în Khao Yai Naţional Park. Este vorba despre Pasărea-Rinocer.

IMG_20170402_124410_493.jpg

Numele sau biologic este „buceros rhinoceros”. Această are cioc alb/negru cu nuanţe roşii şi portocalii, aripi negre şi coadă de culoare alb şi negru. Este cea mai mare pasăre din această specie. Păsările rinocer (Bucerotidae) alcătuiesc o familie cu ca. 50 de specii de păsări, răspândite în Africa, la sud de Sahara, arhipelagul malaiez și Asia de Sud. Trăiesc, în general, în grupuri de câte 8 păsări, dintre care numai o pereche face pui, restul având rolul de “ajutoare”.

Aşa că într-o dimineaţă ne-am închiriat 2 caiace şi am pornit pe Marea Andaman spre cele 2 insule. Toată această experinţă de neuitat a costat 72 Ron ( 600 baht-moneda thailandeză). Mi-am luat vestă de salvare pe mine, mi-am băgat castiile în urechi cu muzică bună şi am început să vâslesc.

După 40 de minunte am ajuns pe insula, recunosc un pic obosit. Eu am mers singur în caiac, iar fratele meu şi prietenul nostru au mers împreună! Dar nu mă plâng deloc, a fost super,super tare!

Când am ajuns pe insula am început să exporăm această insula sălbatică! Prima dată ne-am plimbat pe plajă şi tare mult mi-a plăcut pentru că nu era NIMENI!

img_20170215_091750_301.jpg

                                                              Koh Tapao Noi #beach

Aproape de plajă erau ceva cărare spre nişte căsuţe şi spre farul care era în pădurea tropicală. Erau ceva căsuţe de observare şi cercetare a păsării rinocer care este o specie mai rară. Am zis că precis o să vedem pe cineva acolo.

16357523_1186537218131998_1836478278_o

Nu ne-am întâlnit cu NIMENI, doar cu un căţel care ne-a lătrat şi a început să dea din coadă, când a văzut oameni. Am intrat în pădurea tropicală şi am zis că poate o să avem noroc să vedem pasărea rinocer. Era o căldură foarte mare şi respirai mai greu, plus că era plin de furnici. Am ajuns şi sus la far şi ne-am plimbat un pic pe acolo. Se aude ceva în pădure şi dintr-o dată am văzut că zboară ceva mare prin fauna tropicală, dar nu pot să spun dacă era pasărea rinocer, pentru că nu am văzut foarte bine.

IMG_20170402_124739_243.jpg

Am zis că ne întoarcem pentru că prietenul nostru a avut impresia că a văzut un şarpe prin iarbă şi am zis să nu ne riscăm pentru că nu era NIMENI pe insulă. Ne-am întors pe plajă unde am făcut baie, ne-am bucurat de soare şi am căutat ceva corali şi scoici să aducem acasă.

Nu o să uit niciodată că am fost pe acea insulă şi că am avut această experientă unică în viaţă mea până acuma! M-am simţit atâta de liber, atâta de fericit că am fost pe o insulă; eu, fratele meu, un prieten, un câine şi multe păsări şi NIMENI altcineva.

Doar dacă investeşti în amintiri ai această ocazie să simţi că trăieşti cu adevărat prin experienţele care le ai, obiectele nu îţi oferă aşa ceva iar eu folosesc foarte des o expresie ,,Collect moments, not things” şi ştiu bine de ce folosesc această expresie. Îmi este foarte dor de această experinţă şi când îmi aduc aminte zâmbesc şi mă bucur că pot să o împărtăşesc cu voi!

IMG_20170402_124713_340

A fost o insula necomercială şi era vizitată cel mai des de cei care stăteau la acest hotel şi de cei care îşi inchireau caiace şi erau pasionaţi de adventură.

IMG_20170402_124351_547

Nu ai ocazia să mergi în viaţă asta prea des pe o insula unde să nu fie nimeni, este un sentimen foarte, foarte plăcut!

Photos By- Tarnovean Claudiu Ovidiu (copyright:Coco Traveling Photography)

Distribuie:

Lasă un răspuns