You are currently viewing Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania.

Sa nu eziti niciodata, daca vrei sa ajungi aici. O sa faci o alegere buna, mai ales daca iti place linistea, natura, paja si peisajele frumoase. Alcudia este un oras perfect si restaurat pe locul unei asezari romane, cu resturi de case antice și un teatru. Labirintul strazilor inguste inconjurate de balcoane medievale fac parte acum din circuitul turistic ale acestei frumoase insule.

Orasul medieval Alcudia este cel mai mare nod turistic al insulei din nord. Este la 60 km de aeroportul din Palma. Situat pe o peninsula care separa golfurile de la Pollença și Alcudia, are un centru medieval frumos, o coasta superba, precum si o atmosfera locala autentica, care atrage turistii tot anul. Noi am fost chiar la inceput de octombrie si am prins  temperaturi de 26-27 c.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 1

 

Acludia Old Town

Ca sa ajungi acolo si sa calatoresti mai ieftin trebuie sa faci asta. Este un drum mai lung, dar trebuie sa faci sacrificii daca vrei sa calatoresti mai ieftin. Eu tot timpul ma uit la preturi pentru ca atunci cand vizitezi intr-un an de exemplu 10 tari iti trebuie bani. Din Romania nu gasesti preturi prea bune la companiile aeriene sa zbori acolo. Esti foarte limitat in aceasta privinta. De exemplu am vazut odata zbor pana in Pama de Mallorca din Cluj pentru 2 pasageri cu 650 euro cu Wzz, foarte scump. Asa ca am ales sa zburam din Viena.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 2

Ne-am achizitionat pachetul ( cazare hotel 3 *+ demipensiune +avion) cu 660 euro/ 2 pasageri si am stat acolo 4 nopti si 5 zile. Pana in Viena am mers cu FlixBus pe ruta Tg Mures -Budapesta -Viena si la retur Viena-Budapesta- Sibiu si am platit in jur de 500 Ron dus / intors 2 pasageri. Transferul de la aeroport -hotel-aeroport a costat in jur de 30 euro, tot pentru 2 pasageri. La transfer am avut o surpiza placuta. Din 1 octombrie agentiile Tui TravelCenter ( franciza) au fost cumparate de gigantul german Dertour Touristik si transferul ne-a fost facut cu autocar DerTour.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 3

Noi am stat la un hotel ( More ) foarte frumos, cel mai frumos hotel de 3* la care am stat in viata mea. Nu ii fac reclama, dar chiar a meritat sa stam aici. Mancarea a fost foarte buna si variata. Iti recomand daca mergi demipensiune. Este un hotel mai retras cu o priveliste foarte frumoasa si putini turisti.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 4

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 5

Ca si minus la acest hotel, sunt preturile la bautura si ma refer la suc, apa si alcool. Doar la micul dejun ai inclusa apa si sucul. Seara trebuie sa platesti. De exemplu 2 drafturi de bere si o apa plata mica costa 10 euro. Un cola la 0.33 l costa 2.50 si o apa plata  in jur de 2 euro. Preturile se cam schimba acolo, la amiaza un draft de bere costa 2.60 euro, seara costa 3.70 euro. Ai mare grija.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 6

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 7

 Distanta de la hotel ( More ) pana in orasul medival Alcudia este de 1.5 km, poti sa mergi pe jos in aproximativ 15 min. Este un oras mic, cu strazi inguste, foarte frumoase si localnici prietenosi. Aici am baut pentru prima data in viata mea bere la 0.20 l, si a costat 2,30 euro. In Alcudia in zona turistica sunt preturi evident pentru turisti. Nu sunt preturile corecte.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 8

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 9

Te rog sa citesti cu atenti ce scriu acum. Daca mergi cam 600 -800 m de zona turistica in Alcudia la un supermaket local o sa faci cumparaturi cu preturi normale. Noi am fost si am cumparat de acolo urmatoarele: 12 beri la 0.33 l, 2 sticle de 1 l apa plata, o apa minerala la 1 l, 4 doze de Coca Cola la 0.33 l, o punga de fistic, alune, o cutie mare de pringles si o briosa mare si am platiti 13.60 euro. Da ai citi bine, 13.60 euro. Noi am dat pe o bere ( pahar mic 0.20 l) in Alcudia 2.30 euro, iar 12 doze de bere au costat 2.90 euro. Stiu ca ma repet dar  ai citit  bine 2.90 euro pentru 12 doze. De exemplu o punga de fistic la 300 g a costat 3 euro, doza de cola costa 0.55 euro si in hotel doza costa 2.50 euro. Daca vrei sa calatoresti mai ieftin si vrei sa platesti si preturi normale sa mergi si la supermarket. Poti sa-ti duci in camera ceea ce cumperi. Sa nu ai prejudecati acum si sa spui ca asa fac romanii, asa faceau si nemtii, englezii si francezii care erau in acelasi hotel. Pe majoritatea ii vedeam cu punga de la supermarket.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 10

Eu ti-am dat pontul cum sa faci sa calatoresti mai ieftin in aceasta zona si cum sa platesti preturi normale, nu preturi de turisti. Zona este superba si de exemplu poti sa te plimbi pe coasta si sa gasesti plaje mai salbatice, cu putini oameni, iar peisajele sunt superbe. Daca nu vrei sa te plimbi pe jos poti sa-ti inchiriezi biciclete de la hotel sau chiar masina.

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 11

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 12

Am calatorit mai ieftin in Alcudia, Palma de Mallorca-Spania. 13

Te saluta pana data viitoare.

Photos by Claudiu Ovidiu Tarnovean and Ioana Traistaru.

Lasă un răspuns