You are currently viewing „Tips and Triks ” -Copenhaga.
????????????????????????????????????

„Tips and Triks ” -Copenhaga.

Acest articol cred si sper sa te ajute mult. Este un ghid util pentru aceasta destinatie. O sa scriu si despre costuri, deoarece este o tara scumpa. Dar poti sa calatoresti si mai ieftin acolo.

Copenhaga (Copenhagen sau København) este capitala Danemarcei, unde locuieste – recunoscuta în mod oficial – una din cele mai fericite natiune din lume! Am vazut multi oameni cu zambetul pe buze. Fondata ca un debarcader comercial, Copenhaga de astazi este un fermecator si urban paradis. Dar si preturile aici sunt pe masura. Eu spun ca merita sa faci acest sacrificiu din punct de vedere financiar, nu o sa ramai dezamagit.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 1

Nu stiu daca stiai dar este zbor direct din Sibiu pana in Copenhaga. Eu am fost chiar la inceput de aprilie. Am avut noroc pentru ca intr-o duminica in luna februarie prietena mea Ioana a gasit aceste bilete la super pret. Amandoi suferim de sindromul ”Nu avem rezervat nimic si nu mai pot sa stau acasa”. Biletul a costat 270 Ron Sibiu-Copenhaga-Sibiu. Am avut Wzz Priority ( bagaj 10 Kg) si locurile cumparate in avion. Zborul din Sibiu pana in Copenhaga a costat 39 Ron si locul in avion 37 ron. Nu am gresit cand am scris asta, atat a costat in luna februarie. Si uite asa ne-am hotarat sa scapam de sindomul cu nume lung si ne-am cumparat biletele. Am mai mers cu doi prieteni apropiati si iubitori de calatorii, Cosmin si Silvia.

DSC_0619

O sa aterizezi in aceasta frumoasa capitala pe aeroportul principal. Ajungand la aeroportul din Copenhaga, pur și simplu urmariti semnele spre iesirea din aeroport. Primul lucru inainte sa iesiti din aeroport sa cumparati city pass pentru transportul in comun. Costa 27 euro ( 200 coroane daneze) si este valabil 72 ore si puteti sa-l folositi pentru tren, metrou, tranvai, autobuz si barca. Poti sa-l folosesti in zona centrala 1-4 inclusiv aeroport. Daca iti tot cumperi bilete separat nu cred ca iti ajung 100 euro daca te plimbi mult. Sa ajungi in centrul orasului de la aeroport trebuie sa mergi cu tren de mare viteza pana la gara feroviara principala; metro pana in centrul orasului (care nu circula pana la gara feroviara); autobuzul 5A spre centrul orasului (dar mai bine folositi metroul), pentru ca taxiul este foarte scump. Transportul public in Copenhaga este non-stop si extrem de bine pus la punct.

Noi am stat la un hotel in zona centrala. Ca sa ajungi aici, trebuie sa mergi 6 statii cu metroul din aeroport si apoi trebuie sa schimbi cu autobuzul 5A si sa mergi inca 6 statii. Mentionez nu sunt distante mari intre ele.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 2

Cazarea in Copenhaga este foarte scumpa. Acest hotel are 2 +*. Este un hotel bun, cu un mic dejun foarte gustos. Sa stai aici 3 nopti te costa 320- 350 euro. Camerele sunt mici de 9 mp, dar daca nu esti pretentios si vrei sa calatoresti ieftin este ok. Baie este mica. Camera curata.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 3

"Tips and Triks " -Copenhaga. 4

"Tips and Triks " -Copenhaga. 5

Micul dejun o sa-l servesti la etajul 10 si o sa ai o priveliste foarte frumoasa.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 6

Seara eram destul de obositi si doar la magazin am fost eu si Cosmin sa cumparam bere. In hotel o bere la 0.33 costa 20 coroane daneze / aprozimativ 12 Ron, iar la magazin 6 beri la 0.33 costa 48-50 coroane daneze / aprozimativ 32 Ron. Buna afacerea, nu? Este bine sa ai la tine si coroane. Daca nu, poti sa schimbi euro sau sa scoti bani sau sa platesti cu cardul. Daca schimbi 100 euro primesti in jur de 670-690 coroane. Daca mergi la restaurant si mananci un hamburger si cartofi pai te costa intre 138 -150 coroane/ aprozimativ 90 -100 Ron si poate ai norocul sa primesti si o bere in acest pret. Daca nu primesti te costa in jur de 50-55 Dkk o bere, aprozimativ 32 Ron. Problema este ca nu am baut suc in oras.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 7

A doua zi am dat starul experientei noastre in aceasta capitala. Eu doar o sa-ti punctez cateva obiectivele care nu trebuie sa le ratezi.

Nyhavn (Nou Port) este locul cel mai frumos din Copenhaga. Constructii colorate aliniaza canalul si indica o istorie a traficului cu nave mici. Pe scurt, vei da peste barci ancorate in atemporalitate, aflate in fata unui sir de case colorate din secolul al 17-lea, cand orasul era un punct important pe harta comertului naval.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 8

DSC_0670

DSC_0699

DSC_0709

Fii martor la schimbarea garzii in fata palatului Amalienborg. Danemarca este o monarhie, asa ca ai sansa sa vezi schimbarea garzii la palatul Amalienborg, acolo unde locuieste familia regala. Garda se schimba la ora 12:00. Este un complex rococo de palate din secolul al XVIII-lea, foarte frumos.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 9

DSC_0813

DSC_0823

Plimba-te prin gradinile castelului Rosenborg. Eu te sfatuiesc sa iti propui sa mergi la gradinile castelului Rosenborg, considerate cele mai frumoase din oras. Poti vizita si castelul pentru care biletul costa 110 coroane/aproximativ 70 ron. Castelul este foarte frumos si impunator.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 10

DSC_0889

DSC_0860

Trebuie sa te urci intr-o barca si descopera Copenhaga de pe apa. Exista o multime de tururi cu barca pe canale, cele mai multe pornind din Nyhavn. Te costa 85 coroane/aproximativ 55 Ron. Merita pentru ca o sa te plimbe cam in jur de o ora pe canale si o sa vezi foarte multe obiective turistice, inclusiv Mica Sirena.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 11

"Tips and Triks " -Copenhaga. 12

DSC_0776

Strøget este una dintre cele mai lungi artere comerciale din Europa, deci locul unde trebuie sa ajungi daca ti-ai propus sa faci shopping in Copenhaga. Preturile sunt mari, asa ca pregateste cardul.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 13

Biserica de Marmura este un punct de interes, din categoria obiective turistice. Impunatoare, frumoasa si sobra.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 14

Pentru a ajunge din Danemarca in Suedia trebuie doar sa traversezi un pod (Oresun). In mai putin de 40 de minute, vei ajunge din Copenhaga in Malmo cu trenul. Este al treilea oras ca marime din Suedia, medieval si pitoresc.

"Tips and Triks " -Copenhaga. 15

"Tips and Triks " -Copenhaga. 16

"Tips and Triks " -Copenhaga. 17

DSC_0957

"Tips and Triks " -Copenhaga. 18

Pretul unui bilet de tren dus-intors o sa te coste 300 coroane/ aprozimativ 190 Ron. O sa te coste atata daca mergeti 4 persoane si iti cumperi bilet de familie cu 600 coroane/ aproximativ 380 ron. Daca nu, doar dus de costa 200 coroane/ aroximativ 130 Ron.

DSC_0968Nu se prea vede podul pentru ca era ceata in larg.

Eu am enumerat doar cateva obiective turistice, dar poti sa vezi mult mai multe. Noua chiar ne-a placut acolo, este un oras impunator, curat civilizat, dar scump.

DSC_1079Nu uita calatoriile te fac fericit, de ajuta sa te descoperi pe tine. Esti mai modest, mai intelegator si cunosti noi locuri care iti lasa in suflet o pata de fericire. Calatoriile ma invata sa descopar locuri minunate, imi da posibilitatea sa ma bucur din plin de asemenea locatii. Cu traditionalul ,,Te Salut”, sa ne auzim cu bine.

Photos by Claudiu Ovidiu Tarnovean and Ioana Traistaru.

Distribuie:

This Post Has 4 Comments

  1. Georgiana

    Super util articolul! Cat de mica e lumea… Si noi trebuia sa mergem in acelasi weekend in care ai fost tu si sa stam la acelasi hotel. Din pacate, a trebuit sa renuntam la calatorie 😔

    Articolul tau e super util! O sa ne fie de folos pe cand vom merge 😊

    1. Offf ce pacat. Sincer era tare frumos daca ne intalneam acolo. Multumesc foarte frumos!

Lasă un răspuns