You are currently viewing Ce înseamnă ,,dragoste pură” atunci când călătorești!

Ce înseamnă ,,dragoste pură” atunci când călătorești!

De ce îmi place mie să călătoresc? Îmi pun singur această întrebare şi îmi răspund în acelaşi timp. Pe tine încerc să te motivez şi să te inspir. Pentru mine cel mai important sentiment când călătoresc este acel spirit de libertate. Să fiu eu cu natura, să fiu eu cu mine în orice colţ al lumii. Eu am mai spus în alte articole că ce îţi oferă călătoriile, nu îţi oferă nimic. Dacă ajungi să înţelegi acest sentiment de libertate, atunci nu ai cum să nu îţi doreşti să călătoreşti, sau să călătoreşti tot mai mult. Experienţa care o câştigi este în sufletul tău şi eşti cel mai câştigat. Amintirile frumoase îţi dau o stare bună şi te fac fericit, toţi ştim asta, nu? Dar din experienţa mea pe care o am, îmi dau seama că nu toţi înţeleg 100 % acest sentiment cu adevărat. Nu este nici o problemă, te pot ajuta eu. ,,Nu ne aducem aminte zilele; ne amintim momentele”spuse Cesare Pavese într-un citat, şi mă regăsesc în aceste cuvinte.

Ce înseamnă ,,dragoste pură'' atunci când călătorești! 1

 

Toţi ne gândim cum  facem să fim fericiți?! Sunt foarte multe posibilităţi să ajungi să simţi cu adevărat că eşti fericit. Fiecare îşi găseşte fericirea în ceva, sau dacă face ceva în viaţă. Eu o să-ţi povestesc despre experienţa mea, şi ce mă face fericit cu adevărat. În viaţă trebuie să ai un echilibru şi poţi să ajungi să te cunoşti tu pe tine cu adevărat şi să ,,lucrezi” la acel echilibru. De ce spun că trebuie să te cunoşti cu adevărat? Este simplu, trebuie să ai anumite priorităţi în viaţă, trebuie să ai pasiuni şi trebuie să visezi că poţi să faci şi tu ceea ce ți-ai propus. Cum spunea şi Eliade, „cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înşine”. Indiferent ce ți-ai propus, trebuie să faci. Eu îţi zic acuma că visele devin realitate, cel puţin unele. Mă crezi? Toţi ştim, sau cel puţin pretindem că ştim ; dacă vrei ceva de la viaţă şi eşti perseverent, poţi să reuşeşti. Tu trebuie să ştii ce vrei să faci şi să nu te laşi influențat de ,,gurile rele” şi să nu asculţi pe nimeni dacă ai un anumit vis, care crezi tu că îl poţi realiza. Şi îl citez pe Friedrich Nietzsche „Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vreau.” Prima dată trebuie să ai încredere că poţi! Nu amână ce poţi să faci astăzi.

Ce înseamnă ,,dragoste pură'' atunci când călătorești! 2

 

Am spus mai sus ,,Toţi ne gândim cum să facem să fim fericiţi?!”. Pe mine călătoriile mă fac cel mai fericit (și nu numai) şi să ştiu că familia îmi este sănătoasă şi cei apropiaţi. Pe mine NU mă face fericit să ştiu că ,,investesc” în obiecte pe care nu le folosesc. Pe mine NU mă face fericit să am telefon de 1000 de euro. Pe mine mă face fericit să stau pe iarbă în Toscana şi să beau un pahar de vin şi să mă uit la stele. Pe mine mă face fericit să mă duc în Bruxelles în Grand Place şi cineva să ne cânte la chitară în ,,Inima Europei”. Pe mine mă face fericit să pot să beau un suc în timp ce mă duc pe cămilă în Sahara-Tunisia. Pe mine mă face fericit să pot explora plajele din Sardinia. Pe mine mă face fericit să pot să ascult o piesă anume în drum spre Maya Bay-Thailanda. Pe mine mă face fericit să mă duc cu prietenii mei în Praga şi să fim impresionaţi de ceea ce vedem, să zâmbim şi să ne bucurăm de atmosfera din jurul nostru. Aş putea să-ţi dau cel puţin 100 de exemple. Ce exemple ţi-am dat NU sunt vise, sunt experienţele mele.

Ce înseamnă ,,dragoste pură'' atunci când călătorești! 3

 

Sunt amintiri preţioase, cu o valoare sufletească si sentimentală mare, care îţi rămân întipărite în minte, suflet, în inima ta pentru tot restul vieţii. Problema cea mai mare este că mulţi tot amână şi îşi găsesc fel şi fel de scuze. Unele sunt întemeiate, unele nu sunt. Mulţi pun problema banilor, dar eu am explicat în acest articol că poţi să călătoreşti şi ieftin dacă vrei. Dacă nu vrei, sau nu îţi place atunci te înţeleg, stai acasă cu siguranţă. Probabil o să te uiți la pozele celor care călătoresc. Cred că ştiu şi ce o să-i scrii la pozele pe care le pune, sau pe privat. Să mă gândesc ,,Ce bine îţi merge?”. Sunt sigur că aşa ai scris. Şi poate ai un mic regret, sau puţină invidie că tu nu eşti acolo. Nu trebuie să ai, pentru că şi tu poţi să faci asta, este simplu, trebuie să-ţi doreşti cu adevărat. Iar atunci când o să guști din fericirea pură care ţi-o oferă anumite experienţe plăcute din nu ştiu ce colţ al lumii, atunci mai vrei. Când călătoreşti e ,,dragoste pură”. Te îndrăgosteşti necondiţionat de acel loc; de acel loc care îţi oferă linişte, frumuseţe, tandreţe. Tu oferi în schimb sentimentele care le simţi acolo si rămân pe tot restul vieții. Iar acel loc te răsplăteşte cu amintiri de neuitat.

Ce înseamnă ,,dragoste pură'' atunci când călătorești! 4

 

Tuturor ne place să mergem în vacanţă, să explorăm locuri noi. Cred că şi ţie îţi place? Mie îmi place foarte mult odată ce mi-am făcut blog unde pot să împărtăşesc cu toată lumea experiențele mele. Îmi place să povestesc cu oricine acest subiect când vine vorba despre asta, îmi place să inspir pe alţii. Şi am ajuns să fac asta şi este un sentiment foarte plăcut. Toţi suntem speciali în felul nostru, toţi simţim asta, dar diferenţa se face prin ceea ce faci. Şi poţi să faci multe, trebuie doar să-ţi doreşti, totul depinde de tine. Nu poţi să forţezi pe cineva să facă ceva dacă nu vrea să facă, sau dacă nu ştie ce vrea să facă. Trebuie doar să-l motivezi, să-l ajuţi prin poveştile tale şi să-l faci să simtă ceea ce simţi tu. Chiar dacă nu se compară, dar cu siguranţă îl motivezi. În viaţă poţi să faci multe lucruri care te fac fericit, eu ţi-am povestit despre traveling. Este un stil de viaţă.

Ce înseamnă ,,dragoste pură'' atunci când călătorești! 5

Mă numesc Claudiu Ovidiu Târnovean şi sunt pasionat de călătorii şi fotografie. Nu am prejudecăţi şi nu îmi place să judec oamenii. Dacă judeci oamenii, nu ai timp să îi iubești. Mă bucur că am descoperit ceea ce înseamnă ,,dragoste pură”, în acest sentiment de libertate, de călător spre locuri care te pot face să te îndrăgosteşti pe loc. Am ajuns la concluzia că iubim călătoriile deoarece datorită lor ajungem să ne cunoaştem pe noi înşine.,

 

Distribuie:

This Post Has 10 Comments

 1. mirela16

  Ce frumos ai scris!!!! 😊Sunt in totalitate de acord cu tine, poti calatori si cu bani putini, dar trebuie sa-ti doresti mult sa faci asta. E adevarat, cu cat ai mai multi bani, cu atat iti permiti mai multe, dar daca esti limitat de partea financiara, traiesti evenimentele mult mai intens si te bucuri mai mult de realizari.

  1. Sincer mă bucur să aud asta. Și este importanta să știe toată lumea ca poți sa călătorești și ieftin. Nu peste tot, dar poți. Contează intenția. Mulțumesc foarte frumos de apreciere!

 2. olegkean

  Subscriu fiecare cuvint! Sunt o multime de destinatii ieftine, mai ales Balcani, sau chiar Romania unde se poate calatori intens si cu nu prea multi bani. Sunt optiuni de couchsurfing si multe alte programe de parteneriat unde nu trebuie sa scoti un ban. Fiecare alege unde, ce si cum, isi seteaza prioritatiile, asa ca nu exista nu am bani sau nu pot, cel mai probabil lumea nu cunoaste si le este frica sa incerce.

  1. Oleg așa este și subscriu și eu la ce ai zis! Este foarte important să ai intenția să ieși din casă și să faci asta!

 3. Mimi Vanili

  Mi-a plăcut să-ți citesc articolul, Claudiu Ovidiu. Sper să rezoneze în inimile multor călători încă nedescoperiți. Cred că este o chestiune de educație și deschidere care ar trebui să vină din mai multe direcții. Cea mai importantă sursă de încredere ar trebui să vină de la familie. Încă nu avem curaj să înțelegem că viața noastră nu stă încapsulată în obiecte scumpe pe care ni le permitem doar cu sacrificii enorme pe termen foarte lung, ci în experiențe de viață care să ne elibereze de prejudecăți. Călătoriile sunt cea mai sublimă formă de eliberare în acest sens. Mi se pare fabulos să să te scufunzi într-un mediu nou. Să te lași copleșit de orice nou: mirosuri, mâncare, clădiri, oameni, aer, străzi. E o șansă pentru generația noastră. În final, mă bucur că te-am descoperit și îți doresc călătorii frumoase și inspirație multă.

  1. Pe cuvânt că am rămas ,,cu gura” deschisă când am citit! Wowww!!! Pentru mine este un feedback important! Este un stil de viață foarte frumos și dacă înțelegi asta, ești cel mai fericit! Am citit de 5 ori până acum! Mă bucur enorm că sunt și persoane care înțeleg asta! Mulțumesc foarte frumos și apreciez foarte mult!! 😊

 4. Lucian Calugar

  Mult succes !!!
  La cat mai multe calatatorii !!!

  1. Coco Traveling

   Multumesc foarte frumos! Asa sa fie Luci! 🙂

Lasă un răspuns