You are currently viewing Te costa 61 $ sa vizitezi Male!

Te costa 61 $ sa vizitezi Male!

In recenta mea calatorie in Maldive ( O insula de vis- Kurmathi, Maldives! ) la intoarcerea acasa ne-au facut transferul de pe insula la aeroport la ora 14:00. Noi aveam avionul spre Istanbul la ora 23:35. Trebuia sa stam multe ore in aeroport, evident asta inseamna plictiseala. Aveam de gand sa vizitez capitala Male care este despartita de un pod. Odata cu finalizarea și deschiderea „Podului Sinamale” din septembrie 2018, insula Male si Hulhule sunt acum legate de acest pod de 2,1 km, care initial a fost numit „prietenia China-Maldive”, de aceea turistii pot ajunge acum și in Male, orasul in drum spre aeroportul Velana, situat pe insula Hulhule. Daca vrei sa treci peste acest pod din aeroport, taxiul te costa 5 $.

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 1

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 2

Dupa cum am spus si mai sus avem de gand sa vizitam Male dar nu aveam planuit absolut nimic. Pot sa spun ca norocul nostru a fost ca atunci cand am intrat in aeroport a venit la noi un ghid freelencer si ne-a intrebat la ce ora avem zborul. Am spus la ce ora si ne-a zis ca daca suntem interesati sa vizitam Male o sa mearga cu noi, cat ne costa transportul pana acolo si bagajele putem sa le lasam in aeroport in siguranta. Am platit 6 dolari pentru fiecare bagaj, am avut 3 bagaje, 18 $ cost total. Le-am lasat la reprezentantii resortului Kuramathi, asta daca te intrebi cumva unde. Noi am trecut cu vaporul care circula din 10 in 10 min. si este operational 24h din 24 h. O sa te coste 1 $ biletul o calatorie. Vezi ca trebuie sa platesti si pentru ghid, cost total 3 $, 3 bilete.

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 3

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 4

Sa nu ratezi sa vizitezi aceasta capitala, este chiar interesanta. Dar sa nu te astepti sa fie Wow. Cu o populatie de aproximativ 140.000 locuitori si o suprafata de 9,27 kilometri patrati (3,58 mp), este si unul dintre cele mai dens populate orase din lume. In acest oras nu o sa vezi semne de circulatie si o sa vezi o multime de scutere. Daca vrei sa-ti cumperi apartament acolo te costa 30.000 -40.000 Euro, dar nu o sa gasesti liberi nimic. Este full insula. 

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 5

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 6

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 7

Sa facem o recapitulare. Am fost 2 adulti si am platit inclusiv pentru ghid transport, cafea .Te costa 3 $ ( 1 $ persoana ) vaporul la dus, 3 $ la intors. Bagajele in aeroport au costat 18 $ sa le lasi acolo. Am baut 3 cafele si o stica de apa plata mare, au costat 17 $ la un local decent. La ghidul  freelencer i-am dat 20$.Te costa in total 61$ sa vizitezi Male. 

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 8

Te costa 61 $ sa vizitezi Male! 9

Poate pozele mele te-au convins, poate te-au facut curios sau poate crezi ca nu merita sa vizitezi aceasta capitala. Consider ca trebuie sa ai parte de orice experinta, iar aceasta experienta este una frumoasa. Odata ce iti intra in suflet o destinatie care iti place tie, in acel moment esti mult mai bogat sufleteste. Consider ca toti trebuie sa avem parte de tot ceea ce este mai bun in lumea aceasta. Calatoreste si invata sa-ti cunosti limitele, invata sa traiesti altcumva. In schimb Maldive iti promit ca o sa ma introc la tine.  

 

Photos by : Claudiu Ovidiu Tarnovean

 

Distribuie:

Lasă un răspuns