EUROPA, OLD CONTINENT

LOVE TO LIVE, LOVE TO TRAVEL

Travel isn’t always pretty. It isn’t always comfortable. Sometimes it hurts, it even breaks your heart. But that’s okay. The journey changes you; it should change you. It leaves marks on your memory, on your consciousness, on your heart, and on your body. You take something with you. Hopefully, you leave something good behind.” – Anthony Bourdain

What most people like

my experiences

Let’s Discover Together

europa/polonia 

Anul trecut ne-am hotărât 4 prieteni să mergem să vizităm al doilea oraş ca mărime şi unul dintre cele mai vechi din Polonia, Krakow / Cracovia! Un oraş cu o cultură impresionantă, în anul 2000  a avut titlul de Capitală Europeană a Culturii.

europa / italia

Am avut ocazia să vizitez până acum de trei ori această regiune şi vreau să povestesc de data aceasta de Talamone, Orbertello si Monte Argentario (Porto Ercole), care se află in sudul Toscanei. 

Europa/ Italia

După cum am spus în acest articol ( Toscana, o regiune de vis din centrul Italiei! Talamone un sat înfloritor încă din perioada etruscă ), o să-mi continui povestea despre Toscana şi am scris cea de-a doua parte a acestui minunat trip.  Dar vreau să-ţi mai spun ceva înainte.

europa/sicilia

Am avut ocazia să vizitez acest vulcan de două ori până acum şi cu siguranţă m-aş mai duce. Am fost şi pe Etna Nord şi pe Etna Sud. În acest articol, o să povestesc doar despre Etna; acest vulcan activ al Italiei cu peisaj selenar

Europa/Baden baden

După cum am spus în titlul, Baden Baden este o staţiune de luxdin Germania şi este staţiune balneară de renume mondial. Şi o să-ţi explic de ce! Localitatea a fost fondată de romani în secolul I d.Hr. şi astăzi încă se mai păstrează ruinele băilor romane, Baden Baden este unul dintre cele mai vechi şi mai bogate oraşe din Germania.

Europa/Praga

Dacă vorbesc cu oricine şi mă întreabă dacă pot să-i recomand o capitală frumosă din Europa, îi recomand Praga şi o să explic şi de ce. Am fost şi aici cu încă 4 prieteni şi a fost un trip de nota 10! Ne-am distrat, ne-am bucurat la maxim de Praga-pur şi simplu minunată şi a fost o surpriză foarte plăcută. 

Europa/Praga

După cum am spus în acest articol ( Praga, nota 10! ), o să-mi continui povestea despre Praga şi am scris cea de-a doua parte a acestui minunat trip. Si acuma când îmi aduc aminte, îmi aduc cu mare plăcere, pentru că a fost un trip de nota 10.

Europa/Auschwitz

 

Tot am amânat să scriu despre acest loc, dar trebuie să scriu, pentru că face parte din viaţa mea, şi a fost o experiență neplăcutăŞi spun că face parte din viaţa mea, pentru că NU se compară cu ce am citit despre lagărele de concentrare! Când eşti acolo, este cu totul altă experienţă și ceea ce simți este diferit.

europa/croatia

Ce impresie mi-a făcut această ţară, aşa la ,,cald” după câteva zile petrecute acolo?! Eu mi-am dorit să ajung şi în Croaţia; eu îmi doresc să ajung în fiecare ţară de pe acest glob, dar asta e altă poveste. Aveam, ce aveam cu Parcul Naţional Plitvice, era o prioritate pentru mine să ajung în ,,Grădina din Eden”

Europa/plitvice-croatia

Mi-am dorit foarte mult să ajung în acest loc minunat! Am tot văzut poze şi mi-au plăcut foarte mult şi am zis că trebuie să ajung și eu neaparat aici. Şi uite aşa am organizat un trip în Croația, iar pentru mine personal a fost obiectivul numărul unu care vroiam să-l vizitez în această țară.

Europa/elvetia

 

De mulţi ani mi-am tot dorit să ajung şi în Elveţia. Am mers cu 4 prieteni la un eveniment organizat în Biel-Cantonul Berna. Călătoria noastă a început din Cluj pentru că de acolo am zburat spre Memmingen -Germania, unde am închiriat o maşină şi ne-am deplasat spre Elveţia. 

europa/chisinau

Mi-am dorit de ceva timp să ajung şi la Chişinău; dincolo peste Prut, la fraţii noştri. De vreo doi ani tot am zis că mă duc, dar am reuşit anul acesta oricum niciodată nu este prea târziu. Despre Chişinău îţi zic că este capitala, celui mai mare oraș și centrul administrativ, teritorial, economic, științific și cultural al Republicii Moldova.

Europa/liechtenstein

Vreau să scriu din suflet şi spun asta pentru că sunt mare iubitor de peisaje, iar când văd în faţă ochiilor aşa ceva, mă simt liber, mă simt în largul meu, simt că fac parte din acel loc. Această ţară mică şi superbă mi-a oferit aşa ceva, peisaje care te fac să te simţi liber!

Europa

 

Stiu ca nu am mai scris de mult, dar mi-am regasit placerea sa scriu. Mi-a ”regasit” placerea pentru ca am facut schimbari importante in viata mea. De 6 luni lucrez la TUI si am gasit aici doar lucruri frumoase, colegi minunati si un domeniu nou pentru mine. 

europa/sardinia

Călătoria noastă a început de data aceasta de la Bucureşti, pentru că de acolo am zburat spre Italia, cu escală la Roma şi apoi am zburat încă o ora spre Alghero. Noi am fost un grup de 6 persoane.          

Europa/san marino

Nu o sa fie un articol prea lung, dar merita sa scriu ceva despre aceasta tara frumoasa. Este una din cele mai mici state independente din Europa, dar si din lume. Are o suprafata doar de 61 kilometri patrati, o populatie de 32.000 locuitori si capitala este orasul San Marino

Europa/COPENHAGA

 

Acest articol cred si sper sa te ajute mult. Este un ghid util pentru aceasta destinatie. O sa scriu si despre costuri, deoarece este o tara scumpa. Dar poti sa calatoresti si mai ieftin acolo. Copenhaga este capitala Danemarcei, unde locuieste .

europa / ANGLIA

Am asteptat cu nerabdare sa scriu cateva cuvinte despre Stonehenge, un monument (patrimoniul mondial) din perioada neolitcului si epoca bronzului. Este probabil cel mai faimos monument preistoric din lume si este localizat in comitatul Wiltshire. 

Europa/Milano

Am sa povestesc depre Milano, principalul oras din nordul Italiei. Localizat pe campiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane. Cu o arhitectura impresionanta, acest oras are o istorie zbuciumata si a fost fondat de celtii din Italia de nord in jurul anului 400 î. Hr.

Europa/ Edinburgh

In our albums you will find the best photos of Edinburgh. Discovering Edinburgh.

europa / Palma De Mallorca

Sa nu eziti niciodata, daca vrei sa ajungi aici. O sa faci o alegere buna, mai ales daca iti place linistea, natura, paja si peisajele frumoase. Alcudia este un oras perfect si restaurat pe locul unei asezari romane, cu resturi de case antice și un teatru. 

The most affordable price

LEt's start
your journey!